Earlybirdsreportage Giëntelly

Op 02-10-20 mocht ik voor het eerst naar het Elkerliek ziekenhuis te Helmond voor een reportage van Stichting Earlybirds. Hier wachtte een mooie klein meisje op mij dat al met 27 weken geboren was. Beneden in de hal werd ik opgewacht door de grote zus waarna we samen naar de suite liepen. Deze was echt veel groter dan dat ik gewend ben.

 

Moeder vertelde mij dat G. zo vroeg geboren was omdat ze zwangerschapsvergiftiging had. Ze is bevallen in Maastricht waar ze 2 weken bleven. Het bleek wonderbaarlijk goed te gaan met G. en zo mocht van de beademing af. Na die twee weken verhuisde moeder en dochter naar het MMC te Veldhoven waarna ze na ook weer 2 weken lekker naar Helmond mochten. Ze ligt nog wel in een couveuse, en moet nog leren om uit een fles te drinken maar deze klein wonder women komt er wel!

 

Zo verliep de reportage:

G. is nu 32 weken en ze doet het echt heel goed. Tijdens de reportage lag ze lekker bij  moeder te buidelen en kreeg ze nog lekker wat te drinken. Nadat ze lekker uitgebuikt was werd G. verschoond en kreeg ze voor het eerst een rompertje aan. Moeder was die dag jarig en had een speciaal rompertje gekocht voor G. Er stond op: I came early… to celebrate my mommy’s 34th birthday.. Het was natuurlijk een extra speciale dag aangezien ik foto’s mocht komen maken. Een extra cadeautje voor op  moeder haar verjaardag.
Wat ik heel mooi vond was dat je tijdens het verschonen heel mooi zag hoe goed moeder en grote zus op elkaar zijn ingespeeld. Moeder begon met verschonen en de grote zus legde heel rustig haar handen op de borst van G. om haar handjes bij elkaar te houden en een hand op haar hoofdje voor de rust. Dit was echt heel mooi om te zien!

 

Daarna hebben we nog een paar foto’s gemaakt van het 3tal samen en zat de reportage er alweer op.

 

Ik wens moeder, grote zus en G. alle liefde van de wereld en hoop dat ze snel lekker naar huis mogen gaan!