Q & A


Hoe kan ik het beste een reportage boeken?

Ten eerste vind ik het echt super leuk dat je bij mij je reportage wilt boeken! Hoe je dat doe is eigenlijk vrij simpel. Het fijnste is om via het contactformulier mij te mailen. Deze vind je onder aan deze pagina. Je kunt dan meteen aangeven om wat voor een reportage het gaat en kun je meteen je wensen doorgeven. Samen kijken we dan in onze agenda’s om te zien welke dag en tijd er nog ruimte is en wat het beste uitkomt.


Wanneer is het, het slimste om te boeken?

Wanneer kun je het beste een fotosessie boeken?

Zwangerschapssessie:
Een zwangerschapssessie plan ik het liefste tussen de 28 en 34 weken van jouw zwangerschap in. Dit ligt namelijk helemaal aan hoe snel jouw buikje groeit en hoe mobiel je nog bent. Gezondheid staat immers voorop!

Newbornsessie:
Deze is het fijnste tussen de 5 en 14 dagen na de geboorte. Ik ga dan vaak uit van de uitgerekende datum. Mocht jouw kindje eerder komen dan ligt het een beetje aan hoe vroeg hij/zij is geboren en bekijken we samen wat het beste is.

Babysessie:
Wil je een babysessie dan zijn die het leukste tussen de 6 maanden en een jaar. In elk geval zodra je kindje al een beetje zelfstandig kan zitten maar nog niet kan lopen. (aan de hand lopen mag natuurlijk wel 😉 )

Bruiloft:
Zodra jullie verloofd zijn is het raadzaam om meteen te boeken. Ten minste 6 tot 12 maanden voor dat jullie bruiloft plaats vindt!

Portretten:
Wil je portretten van je kinderen laten maken dan kan dat vanaf de leeftijd 4 jaar. Dan kunnen ze namelijk simpele instructies opvolgen en is hun spanningsboog ook wat groter. Een portretsessie voor de 4 jaar raad ik dan ook af. 


Komt er met een bruiloft een secondshooter mee?

Dat ligt eraan wat jullie willen. Ik heb 2 goede collega fotografen waar ik mee samen werk en die dus ook als secondshooter mee kunnen komen naar jullie bruiloft. Mits zij zelf natuurlijk niet op jullie trouwdag een bruiloft hebben staan. Hiervoor zullen wel extra kosten voor in rekening gebracht worden.


Bied je ook meer dan alleen digitale bestanden?

Jazeker! Je kunt bij mij terecht voor verschillende producten van hoogwaardige kwaliteit. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld albums, prints, wanddecoratie en nog veel meer. Hoe mooi is het om van je “online” foto’s iets tastbaars te kunnen maken waarvan jij zeker weet dat de kwaliteit super is en wat je voor altijd kunt koesteren. Neem voor meer informatie even contact met mij op.


Waarom zit er bij elk pakket een album?

Omdat mijn visie over fotografie veel verder gaat dan alleen het leveren van digitale bestanden. Vaak gaan de foto’s verloren op de computer en wordt er uiteindelijk niks meer mee gedaan. Vraag jezelf eens af… Waarom boek je een reportage? Toch om mooie herinneringen vast te leggen? Waarom zou je ze dan op de computer laten staan?

Dat is dus ook de reden dat ik besloten heb om in elk pakket een album bij te leveren en jullie ook de kans te geven om tijdens de bestelsessie andere producten te kunnen zien en evt. meteen bij te bestellen. Zo wordt jullie reportage echt een blijvende herinnering.


Kan ik dat album ook inwisselen tegen extra digitale bestanden?

Nee dat kan niet. Je kunt welk extra digitale bestanden bijkopen.


Wat voor kleding kan ik het beste aandoen tijdens een reportage?

Het mooiste zijn effe kledingstukken in natuurlijke tinten. Je kunt hierbij denken aan beige, lichtblauw, zacht roze, aarde tinten. Probeer er in elk geval voor te zorgen dat je geen drukke prints op je kleding hebt. Dit leidt namelijk heel erg af. Datzelfde geldt voor opvallende sieraden. Je aandacht wordt dan daar naartoe getrokken i.p.v. naar de personen in de foto. En daar draait het uiteindelijk allemaal om


Hoeveel digitale foto’s krijg ik?

Dat ligt geheel aan het pakket dat je hebt gekozen. Achteraf, tijdens de bestelsessie, kun je extra digitale bestanden afnemen. 


Kan ik ook alle digitale bestanden krijgen?

Ja dat kan. Die keuze heb je natuurlijk ook. De hoeveelheid daarvan licht aan de soort sessie die je bij mij afneemt. Dat kunnen er dus 20 zijn maar ook 50. Bij bruiloften ligt dit aantal natuurlijk heel anders.


Hoelang duurt een reportage ongeveer?

Ook dit ligt geheel aan de soort sessie die je afneemt. Een standaard fotosessie duurt ongeveer een uur. Bij een newbornsessie kun je denken aan maximaal 3 uur. Dit komt omdat een pasgeboren baby’tje tussendoor soms nog gevoed moet worden en een luierwissel nodig heeft.


Hoelang duurt de nabewerking?

De nabewerking duurt 2 weken. Daarna kom je ook terug bij mij in de studio voor de bestelsessie en krijgen jullie voor het eerst de foto’s van jullie sessie te zien. Bij een bruiloft duurt dit uiteraard langer. Dan duurt de nabewerking maximaal 2 maanden.


Waarom een aanbetaling?

Zie de aanbetaling als een soort contract dat we met elkaar aangaan. Zo weten jullie van mij dat ik jullie shoot datum vast in mijn agenda heb gezet en dat ik er ook volledig voor jullie ben en weet ik dat jullie ook voor de volle 100% voor mij gaan.


Hoe werk je?

Mijn werkwijze bestaat eigenlijk uit 3 onderdelen. 

1. de kennismaking, telefonisch of bij mij in de studio
2. de fotosessie zelf
3. de bestelsessie

Wil je hier meer over weten klik dan hier.


Wat gebeurt er met de foto’s die niet afgenomen worden?

Ik bewaar de foto’s 3 maanden daarna worden ze verwijderd van mijn harde schijf. Foto’s van een bruiloft bewaar in 1 jaar. Na dat jaar worden ook die uit mijn archief verwijderd.


Wanneer zie ik mijn foto’s?

Je ziet je foto’s tijdens de bestelsessie voor het eerst. Je gaat dan ook meteen bekijken wat je met deze mooie foto’s wilt gaan doen.


Hoe betaal ik?

Je kunt op meerdere manieren betalen. Met de pin, creditcard, overboeking. Wat jij het fijnste vindt.


Kan ik ook andere producten bij jou afnemen?

Ja hoor. Je kunt ook prints bij mij bestellen en leuke cadeau artikelen. Na dat de bestelsessie voorbij is ontvang je van mij een link in je mailbox die je naar jouw persoonlijke site waar je achteraf nog leuke producten kunt bij bestellen.


Waar worden de sessie gehouden?

De fotoreportages worden altijd bij mij in de studio gehouden of buiten in het bos tegenover mijn studio. Voor een sessie op locatie wordt een toeslag gerekend van €50,- excl. reiskosten.


Mijn kindje wordt bijna 1 jaar. Doe je ook aan cakesmashes?

Gefeliciteerd! Helaas worden er geen cakesmashes gedaan in de studio. Een gewone babyreportage kan uiteraard wel en is net zo leuk!!


Je geeft aan dat je missie een tastbare herinnering te maken. Hoe komt dat er dan uit te zien?

Dat ligt er helemaal aan wat jij wilt! Elke bestelling is uniek en wordt aangepast aan jouw wensen. Ik kan enkel mijn advies geven aan wat het beste bij jou en jouw stijl past. Je kunt bijvoorbeeld denken aan verschillende soorten wanddecoratie of een prachtig album. Maar ik heb nog veel meer inmijn studio waaruit je kunt kiezen. Wil je mijn producten een keer komen bekijken dan kan dat natuurlijk. Maak dan vrijblijvend een afspraak.