Mijn werkwijze: Kennismaking, fotoshoot & bestelsessie

Mijn werkwijze

Mijn werkwijze bestaat eigenlijk uit 3 onderdelen. We beginnen met een kennismaking (deze kan ook telefonisch), daarna volgt de fotosessie zelf en als laatste de bestelsessie. Ik zal ze jullie even per onderdeel uitleggen wat het inhoudt.

De kennismaking:

Tijdens een kennismaking bespreken we wat jullie wensen zijn zoals welke kleuren jullie in je interieur hebben en waar jullie voorkeuren liggen qua foto’s. Ook leren we elkaar alvast een beetje kennen. Jullie kunnen dan ook alvast mijn producten bekijken waaruit jullie tijdens de bestelsessie kunnen kiezen. We bekijken dus eigenlijk al het eindresultaat nog voor we met de shoot begonnen zijn.

Tijdens deze kennismaking hoeven jullie nog niet door te geven voor welke producten en/of welke collectie jullie gaan. Tijdens de bestelsessie hebben we daar alle tijd voor.

De fotosessie:

Als de dag van jullie fotosessie is aangebroken komen jullie naar de studio of spreken we af op een mooie foto locatie. We starten altijd rustig en nemen de tijd om even te settelen.
Tijdens de sessie vertel ik steeds wat ik ga doen en zorg ik ervoor dat jullie je zo comfortabel mogelijk voelen. Wordt het even te veel dan plannen we een korte pauze in om daarna weer fris aan de slag te gaan.

Na de shoot ga ik met de foto’s aan de slag en maak ik een online gallery waar de foto’s voorzien van watermerk in lage resolutie op komen te staan. Vanuit deze online gallery gaan we aan de slag met de derde en laatste stap.

De bestelsessie:

3 weken na de fotosessie zien we elkaar weer om alle foto’s te bekijken. De bestelsessie bestaat uit 3 stappen. Die kun je hieronder lezen.

De bestelsessie

Stap 1: Kies je product

Zoals in mijn werkwijze besproken stond kom je na de sessie nog een keer terug naar de studio om alle foto’s te bekijken en je eigen “kunst” collectie samen te stellen. Ik heb namelijk nog nooit iemand horen zeggen: “schat wat hangt die USB-stick daar mooi aan de muur.” Of wat dacht je van een middagje gezellig met zijn alle achter de computer kruipen om alle foto’s te bekijken, dat gebeurt ook niet. Een album daarin tegen pak je er graag even bij om te bekijken en de kinderen zijn er dol op. Daarom bekijken we bij stap 1 van de bestelsessie eerst alle foto’s en gaan dan samen op zoek naar een product dat perfect bij jullie past. Dat kan zijn een album, iets voor aan de muur of wellicht een mooi Acrylblok voor op een schouw bijvoorbeeld. De meeste producten zijn aanwezig in mijn studio en kunnen jullie op je gemak bekijken. Je kunt ook kiezen voor een vooraf samengestelde collectie. Deze kun je terug vinden in mijn brochure die je hier kunt aanvragen.

Stap 2: Kies je digitale bestanden

Zodra we je tastbare product hebben samengesteld gaan we pas kijken naar de digitale bestanden. Bij elk reportage pakket zitten al een aantal HQ digitale bestanden. Bij deze stap kies je hoeveel je er nog bij wilt kopen. Je hebt dan de keuze uit 5 digitale bestanden of alle resterende digitale bestanden.

Stap 3: Extra’s & add-ons

Als laatste tijdens de bestelsessie kun je nog extra boutique items bekijken en bijbestellen. Je kunt hierbij denken aan de harmonica boekjes voor bijv. opa en oma. Ook kun je dan je album een leuke upgrade geven zoals een embossing (tekst) op de voorkant of je besteld een mooie bewaarbox erbij.

Hier kun je lezen waarom ik voor deze werkwijze gekozen heb.

Bekijk hier welke shoots ik allemaal verzorg!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van al mijn leuke acties en bijzondere gebeurtenissen? Meld je dan aan voor mijn VIP-members groep op Facebook!