Newbornsessie Niels

Newbornsessie Niels op 25 maart 2021

Eindelijk was het dan zover. Niels was geboren en ik mocht hem op de foto zetten. Toen Niels nog veilig bij mama in de buik zat heb ik ook al foto’s mogen maken.

Het plan was om ook bij de bevalling te zijn maar helaas gooide Corona roet in het eten. Mama moest namelijk in het ziekenhuis bevallen en op dat moment waren geboortefotografen helaas niet welkom. Zo jammer want ik keer er echt naar uit.

Toen dan niet door ging hebben we ervoor gekozen om voor een newbornsessie en een babyplan te kiezen. Zo wordt het eerste jaar van Niels toch mooi weergegeven en is het een prachtige herinnering voor later. Ook was het een beetje om de ouders van mama erbij te betrekken. Zij wonen in het buitenland en hebben hun zwangere dochter nauwelijks gezien het afgelopen jaar. Dit is natuurlijk nooit leuk als je niet mee kunt leven met de zwangerschap en de geboorte van je kleinkinderen.

De sessie:

De newbornsessie van Niels verliep heel soepel. Het was een klein mannetje maar sliep de hele sessie. Ik heb hem eerst lekker in een wrap gewikkeld en foto’s gemaakt waarbij hij op zijn ruggetje lag. De verwarming stond lekker aan en ik had een white noise app aan staan.

Nadat ik deze foto’s had gemaakt draaide ik Niels op zijn zij en maakte ik van deze pose een aantal foto’s.

Ik start altijd met een witte achtergrond en de ouders hadden aangegeven ook graag een zwarte achtergrond te hebben. Dus Niels mocht even terug naar mama zodat ik de achtergrond kon omwisselen.

Ook maakte ik meteen van de situatie gebruik en heb ik familiefoto’s gemaakt met tegenlicht en met mama en papa alleen.

Grote broer Luuk was uiteraard ook mee en was heel lief.

Daarna mocht Niels lekker op zijn buikje op de poef met dus de zwarte achtergrond. Jeetje waren alle baby’s maar zo rustig! Nadat ik een paar foto’s van Niels apart had gemaakt wilde ik graag de handen van de ouders en uiteindelijk ook die van Luuk erbij betrekken. Ik hou echt van het contrast groot/klein dus als het even kan maak ik altijd foto’s met de handen van de ouders erbij.

Als laatste gaf ik Niels nog even aan papa zodat ik ook hem apart met Niels op de foto kon zetten en hebben we bij mijn zwarte muur nog foto’s gemaakt waar ze alle 4 op stonden.

Na de newbornsessie van Niels:

Nadat we klaar waren ben ik aan de slag gegaan met de foto’s. Ik kon werkelijk niet kiezen ze waren zo mooi geworden. Na 3 weken kwamen papa en mama terug bij mij in de studio voor de bestelsessie. Ze bestelde een album en namen alle digitale bestanden af. Ze waren zo blij met het resultaat!

Na de bestelsessie mocht ik van hun de foto’s ook gebruiken voor mijn portfolio en stuurde ik 2 foto’s op voor een wedstrijd. Met de ene foto won ik een bronzen plek en met de andere zelfs zilver!

Over 4 maanden vanaf nu (het is nu eind mei) zie ik ze weer ik de studio voor de eerste sessie van het babyplan. Ik heb er nu al zin in!!!