7 redenen om juist wel en zwangerschapsreportage te boeken

Heb je ooit overwogen om een zwangerschapsreportage te boeken maar twijfelde je?? Lees dan snel mijn 7 redenen waarom je het juist wel moet doen!

Reden 1: Je bent mooi!

We hebben allemaal dat stomme stemmetje in ons hoofd dat voortdurend negatieve gedachten aan ons doorgeeft. En nog erger, vaak geloven we dat stemmetje ook nog! Zwanger zijn is zo bijzonder, dat mag echt gezien worden. Simpel, vrouwelijk en puur!
Dat is hoe ik zwangerschapsfotografie zie. En zeg nou zelf, hoe mooi en bijzonder is het eigenlijk om zwanger te kunnen en mogen zijn??!! Een wondertje dat aan het groeien is in jouw buik met alles erop en eraan.
Ikzelf mag het nu ook weer allemaal ervaren en na een moeilijke start kan ik nu echt genieten van dat leven in mijn buik en besef ik weer hoe mooi het eigenlijk is om zwanger te zijn.
Dus lieve zwangere dames, laat jezelf zien, hoe mooi je bent en dat jij een nieuw wondertje aan het maken bent!! Je mag gezien worden, zeker nu!

Reden 2: Het is leuk!

Je bent even weg van huis, je bent lekker even bezig met je kleine wondertje in je buik en alle zorgen en kwaaltjes vergeten. Wie wil dat nou niet! Ik weet als geen andere dan een zwangerschap zwaar en heel vervelend kan zijn. (hier meer over weten? Lees dan mijn blog over mijn derde zwangerschap) Maar wat ik hier ook van geleerd heb is juist extra te genieten van de mooie en goede momenten! Een zwangerschapsreportage draagt hier echt aan bij. Het is leuk, gezellig en je gaat je er goed en mooi door voelen.

Reden 3: Je kunt creatief zijn!

Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt tijdens de shoot en daar kun jij jezelf een beetje bij helpen. Kijk bijvoorbeeld op mijn pinterestpagina wat je mooi vind, wat je leuk vind! (https://www.pinterest.com/hamontfotografie/) Ik heb een speciaal moodbord gemaakt om ideeën op te kunnen doen. Je kunt dan je voorkeuren aan mij doorgeven zodat ik precies weet wat je wel en niet mooi/leuk vindt. Maar niet alleen in poses kun je creatief zijn. Ook qua kleding zijn er heel veel mogelijkheden. Zo kun je zelf opzoek gaan naar een mooi lingeriesetje waar jij je mooi en prettig in voelt. Je kunt een blouse van je partner gebruiken of een oversized trui. Zelf heb ik verschillende jurken en kimono’s die ook gebruikt kunnen en mogen worden. Dus laat je creativiteit de vrije loop en sla op wat je mooi vind zodat we samen de aller mooiste plaatjes kunnen schieten van jouw zwangerschap!

Reden 4: Je kunt het samen met je partner doen!

Wil je liever niet alleen? Dan neem je toch gewoon je partner mee! Hoe leuk is het om juist ook deze bijzondere gebeurtenis samen te kunnen delen! Veel mannen hebben het gevoel dat ze maar weinig kunnen bijdragen aan de zwangerschap. Juist door samen te gaan en er samen van te genieten wordt jullie band nog hechter en natuurlijk de band tussen papa en kind ook! Betrek hem bij je creativiteit zoals hierboven genoemd. Laat hem ook wat foto’s uitkiezen die hij mooi vindt. Zo wordt de blijvende herinnering echt iets van jullie samen en het is een mooie manier om de vaders iets meer te betrekken bij de zwangerschap.

 

Reden 5: Professionele foto’s zijn toch echt wel wat beter dan een “thuisfoto”

Natuurlijk kun je thuis zelf foto’s maken of laten maken door een vriend of kennis. Maar een professionele fotograaf kan van de foto’s een echt kunstwerk maken. Echt iets waardevols! Ik houd bijvoorbeeld rekening met het licht, de focus, de diepte, verschillende hoeken, effecten noem maar op. Daarna komt de bewerking van de foto’s er nog bij die het plaatje echt af maken. Ook krijg je bijv. bij mij altijd een album i.p.v. alleen digitale foto’s die vervolgens op de computer blijven staan. Foto’s zijn toch een geweldig cadeau die je voor altijd wilt kunnen koesteren? Zorg dan ook dat ze echt goed zijn en dat je er een tastbare herinnering van laat maken!

 

Hamontfotografie studio zwangerschapsfotografie newbornfotografie son en breugel Best bruidsfotografie eindhoven | hamontfotografie | marielle van Hamont | marielle fotografie

Reden 6: Het zijn blijvende herinneringen!

Foto’s zijn iets tastbaars waar je laten naar terug kunt grijpen. Zelf merk ik dat ik heel graag blader door de fotoalbums uit mijn babytijd. Om zo vergelijkingen te zoeken tussen mij en mijn kinderen. Ook vind ik het heel erg leuk om dan mijn zwangere moeder te zien. Dit had ik allemaal niet kunnen zien als daar geen foto’s van gemaakt zouden zijn. Zo ook foto’s van overleden dierbaren. Ik ben maar wat blij dat ik nog een mooie foto van mijn opa en mij samen heb kunnen maken nog geen dag voordat hij stierf. Nu kan ik nog altijd terug naar dat moment. Naar zijn vriendelijk, lachende gezicht. Of van mijn lieve kleine kindjes die zo ontzettend snel groeien dat je bijna vergeet hoe ze de dag ervoor eruit zagen. Dit geldt ook voor je zwangerschap. Deze duurt 9 maanden waarvan je er hooguit 4 kunt zien dat je echt zwanger bent. 4 maanden is voorbij voordat je er erg in hebt! Dus zorg dat je een blijvend e herinnering hebt aan deze onwijs intensieve maar vooral wonderbaarlijker periode in je leven. Dit brengt mij dan ook bij de laatste reden om zeker een zwangerschapsreportage te laten doen!

 

Reden 7: Als het weg is, is het ook echt weg!

Zodra je bevallen bent gaat je mooie zwangere buik snel weg en dus ook de kans om deze bijzondere tijd vast te leggen! Zoals ik net al benoemde ben je maar 4 maanden echt goed zichtbaar zwanger, dus zorg dat je op tijd bent met het maken van mooie waardevolle herinneringen van deze tijd. Voor je het weet is het weg en ben je te laat.
Het beste is om een zwangerschapsreportage alvast in te plannen als je 3 a 4 maanden zwanger bent. Dan ben je namelijk gegarandeerd van een plekje als je tussen de 28 en 34 weken zwanger bent! Dus plan je reportage en zorg dat je mooie foto’s hebt van deze bijzondere tijd! Voor je het weet is je kindje geboren en je mooie zwangere buikje weg!