9 tips voor bruidsfotografie!

Wat spannend!!! Jullie gaan binnenkort trouwen! In deze blog kunnen jullie wat handige tips lezen die ervoor zorgen dat jullie trouwfoto’s nog mooier zullen worden!

Tip 1: Stijl fotografie

Ga opzoek naar een fotograaf die bij jullie stijl/bruiloft past. Er zijn stiekem heel veel bruidsfotografen met allemaal een eigen stijl. Maar wat is nou jullie stijl? Wat vinden jullie mooi?

–      Journalistieke stijl: (Deze fotograaf legt jullie dag zo “echt”mogelijk vast en zal jullie zo min mogelijk vragen te poseren)

–      Traditionele stijl: (Deze fotograaf zal jullie bruiloft zo mooi mogelijk vast proberen te leggen en jullie aanwijzingen geven om jullie zo goed mogelijk op de foto te krijgen)

–      Editorial stijl: (Deze fotograaf zal veel details vastleggen gedurende de dag. Hierbij kun je denken aan boeket, taart, decoratie, jurk etc.)

Daarnaast heb je ook nog de light and airy stijl wat inhoudt dat de foto’s licht en romantisch van uitstraling zijn en de moody stijl. Dit laatste is wat donkerder en warmer van kleur.

Ik zelf zit een beetje tussen de traditionele en editorial stijl in met een lichte en romantische stijl.

 

Tip 2: plan een kennismakingsgesprek

Nu je een stijl hebt gekozen en waarschijnlijk ook een fotograaf is het heel belangrijk dat je een kennismaking plant. Zo leren jullie elkaar al een beetje kennen en misschien wel belangrijker, merk je of jullie en klik hebben met elkaar.

Tip 3: Love/ engagementshoot

Houden jullie er niet zo van om voor de camera te staan dan is een loveshoot of een engagement shoot misschien iets voor jullie. Zo kunnen jullie alvast een beetje oefenen en weet je tijdens jullie bruiloft waar je aan toe bent. Ook leer je zo de fotograaf nog beter kennen en de fotograaf jullie ook. Zo leert de fotograaf hoe zij/hij jullie het beste kan laten poseren en welke aanwijzingen bij jullie wel en/of niet werken. Dit scheelt een hoop tijd en misschien wel stress als je niet zo graag op de foto gaat.

Tip 4: wireless dagje

Vraag of alle (dag)gasten hun mobieltjes in hun tas, zak etc. laten zitten zodat deze niet steeds op de foto komen te staan. Ook voorkomen we daarmee dat ze elkaar in de weg gaan lopen. Jullie fotograaf wil immers de mooiste plaatjes voor jullie kunnen maken.

Misschien vinden jullie het zelfs fijner als de daggasten helemaal geen foto’s maken gedurende de dag of dat ze dat wel mogen maar niks op social media mogen zetten. Laat jullie ceremoniemeester(s) dit voordat de ceremonie begint mededelen aan de daggasten zodat jullie niet voor verassingen komen te staan.

 

Tip 5: golden hour

Tijdens jullie bruiloft zullen er ongetwijfeld ook foto’s van jullie apart gemaakt worden tijdens een bruidsreportage. Probeer er voor te zorgen dat deze reportage niet gepland staan midden op de dag als de zon het hoogste staat. Dit geeft namelijk heel hard licht en dat is voor de foto’s dan ook niet het mooiste moment. In de ochtend of eind van de middag is dan veel beter. En waar iedere fotograaf van houd is als je een halfuurtje vrij houdt zodat er ook foto’s gemaakt kunnen worden tijdens het gouden uurtje. Dit is het uurtje voordat de zon onder gaat. Het licht is dan echt heel mooi warm van kleur en levert echt super mooie plaatjes op!

Tip 6: Kimono

Wat zo onwijs gaaf is bij de start van de dag is als je een mooie witte of zelfs kanten kimono aan hebt. Dit levert niet alleen mooie, pure plaatje op maar het straalt ook elegantie en luxe uit. De getting ready foto’s zullen echt veel mooier worden hierdoor!

Bruidsfotografie_Eindhoven_Tilburg_Den-Bosch_Turnhout_Antwerpen_Lommel_Nijmegen_Arnhem_Helmond_Breda_Venlo_Mönchengladbach_bruidsfotograaf_hamontfotografie

Tip 7: rust

Zorg ervoor dat de ruimte waar jullie je klaarmaken voorzien is van veel ramen. Ik werk namelijk het liefste met natuurlijk licht. Dit levert echt de mooiste plaatjes op! Wat ook heel belangrijk is, is dat die ruimte ook netjes is. Het zou toch erg jammer zijn als er allemaal rommeltjes op de foto komen te staan.

Bruidsfotografie_Eindhoven_Tilburg_Den-Bosch_Turnhout_Antwerpen_Lommel_Nijmegen_Arnhem_Helmond_Breda_Venlo_Mönchengladbach_bruidsfotograaf_hamontfotografie

Tip 8: details

Zorg er voor dat je alle belangrijke en persoonlijke spulletjes klaar hebt liggen zodra ik arriveer. Je kunt hierbij denken aan: sieraden, parfum, de uitnodigingen incl. geschreven enveloppe, de ringen, bloemen, manchetknopen, horloge, schoenen, sluier/haarstukje, geloften etc.

Het is namelijk heel erg mooi om al deze persoonlijke details vast te leggen. Ze maken jullie verhaal echt af!

Bruidsfotografie_Eindhoven_Tilburg_Den-Bosch_Turnhout_Antwerpen_Lommel_Nijmegen_Arnhem_Helmond_Breda_Venlo_Mönchengladbach_bruidsfotograaf_hamontfotografie

Tip 9: Geniet!

Geniet van jullie dag, van alles wat er gebeurd en laat het gebeuren! De dag is om voor dat je er erg in hebt. En geniet achteraf van alle mooie foto’s die tijdens jullie dag zijn gemaakt!.